Veel gestelde vragen

Onderstaand vind u de meest gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? Stel zelf uw vraag

Algemene vragen | E-bike vragen


U bepaalt zelf hoe snel u fietst. Boven de 25 km/h wordt de ondersteuning onderbroken. Dit is wettelijk zo bepaald.
Bij de Puch Radius modellen, Boogy en Imagine bepaald verder het gekozen rijprogramma tot welke snelheid u elektrische ondersteuning heeft.
Rijprogramma 1: tot 15 km/h ondersteuning
Rijprogramma 2: tot 20 km/h ondersteuning
Rijprogramma 3: tot 25 km/h ondersteuning
De indicatie van het accu laadniveau van dit type display kan nogal schommelen. Dit betekend dat wanneer er veel van de accu gevraagd wordt, bijvoorbeeld tijdens het rijden tegen de wind of tegen een helling op, dit zichtbaar is op de display. De LED's die het laadniveau aangeven, kunnen snel achter elkaar uitgaan, waardoor de berijder het idee krijgt dat de accu snel leeg loopt. Wanneer er vervolgens minder van de accu gevraagd wordt, lopen de LED's weer op. Deze eigenschap wordt veroorzaakt doordat de display het laadniveau meet op basis van voltage. Wanneer de berijder een betere indicatie wil hebben van het laadniveau, kan de berijder de knop achter op de accu indrukken. De LED's die in het handvat geïntegreerd zijn, geven een nauwkeurige indicatie van het laadniveau.

Helaas is het niet mogelijk deze eigenschap te veranderen.
Ja er past een kinderzitje op de achterdrager van uw elektrische fiets, echter afhankelijk van het modeljaar van de fiets zijn de volgende kinderzitjes mogelijk Op de oudere fietsen past het Polisport Bubbly zitje. Voor extra informatie verwijzen we u door naar de volgende link Op de modellen van 2013/2014 past ook bovenstaande zitje, maar tevens de Easyfit van Yepp en modellen van Qibbel en Bobike. Op de modellen van 2015 zitten minder brede bagagedragers en daar passen eigenlijk bijna alle kinderzitjes op.
Ja, bij uw Puch dealer kunt u voor alle E-bike modellen van Puch een losse accu bij bestellen.
Voor de modellen van 2015 zijn er zelfs verschillende accu's te bestellen. U heeft de keuze uit een 8,8 Ah, 11 Ah of 14,5 Ah accu.
Nee, uw fiets is uitgerust met een borstelloze vrijloop motor. Hierdoor ondervind u geen weerstand, wanneer u zonder elektrische ondersteuning fietst.
Een laadbeurt voor uw accu kost gemiddeld € 0,06 per laadbeurt en het verbruik is ongeveer 0,3 kWh.
Voor 2014 modellen en ouder bedraagt de laadtijd ongeveer 5 uur en is de accu pas vol als het lampje op de accu lader groen brand! Bij de eerste keer opladen kan dit tot 10 uur duren.

De modellen van 2015 en later hebben verschillende accu's en die hebben ook verschillende laadtijden:
8,8 Ah een laadtijd van 4-5 uur
11 Ah een laadtijd van 5-6 uur
14,5 Ah een laadtijd van 7-8 uur

TIP: Om optimaal vermogen uit de accu te betrekken is het raadzaam om de accu de eerste vijf ladingen helemaal leeg te rijden en vervolgens weer helemaal door te laden.
Laatst genoemde is vaak de oorzaak van een beperkte aktieradius.
Door de lagere buitentemperatuur buiten verbruikt de accu meer vermogen om op zijn functionerings temperatuur te komen. Hoe kouder de accu is des te meer verbruikt hij en des te lager is de actie radius. Om dit te voorkomen is het aan te raden in de winter periode altijd uw accu mee naar binnen te nemen wanneer deze gebruikt word. Als u weer gaat fietsen en u neemt de accu van binnen mee zal de actie radius aanzienlijk hoger zijn dan wanneer deze buiten op de fiets heeft gezeten.
Wanneer u de accu langere tijd niet gebruikt is het aan te raden om deze op te slaan op kamer temperatuur en niet volledig opgeladen maar ongeveer voor de helft (2 LEDS branden op de accu). Tevens dient de accu eens in de zes weken een tot anderhalf uur bijgeladen te worden. Zo blijft de accu in optimale conditie en kunt u er weer meteen mee gaan fietsen zodra u de fiets weer in gebruik neemt.
Circa 70 km (afhankelijk van de weersomstandigheden, terrein, lichaamsgewicht en andere optimale omstandigheden).
Nee, op het moment dat de accu volledig opgeladen is valt deze automatisch uit en zal deze niet ontladen en geen stroom meer betrekken.
Om de kwaliteit van de accucellen goed te behouden is het raadzaam de accu bij regelmatig gebruik 1 à 2 keer in de drie maanden helemaal leeg te rijden en weer volledig op te laten. Als de fiets langere tijd niet word gebruikt is het raadzaam de accu 1 keer in de 5 à 6 weken ongeveer 1,5 tot 2 uur op te laden.