Algemeen nieuws

Puch Radius Plus getest voor Plus Magazine

vrijdag 27 april 2012
De Puch Radius Plus is getest voor het Plus Magazine. In de mei uitgave zijn de test gegevens gepubliceerd en deze uitgave zal vanaf volgende week in de winkels liggen.

Er zijn 16 elektrische fietsen van verschillende merken getest.

 

De fietsen zijn beoordeeld aan de hand van vaste criteria zoals:

- rijeigenschappen: stabiliteit, sporing, bochtengedrag; kracht van de elektromotor en de werking van de ondersteuning in de verschillende standen;

- comfort: bijgeluiden van de ondersteuning, zadel, vering en instelbaarheid stuur.

- bediening en functionaliteit: remmen, versnellingen, schakelen en bereikbaarheid  diverse versnellingen;

- afwerking en uitrusting:lak en onderdelen voor zover direct te beoordelen.

De fietsen scoren op alle onderdelen punten die zijn omgerekend naar een gewogen eindcijfer. Daarbij wegen bijvoorbeeld de rijeigenschappen zwaarder mee dan de afwerking en uitrusting. 

Om de vergelijking zo zuiver mogelijk te houden zijn de fietsen ingedeeld in drie prijs categorieën: zeven modellen zijn goedkoper dan 2000 euro, zeven modellen tussen 2000 en 3000 euro. Twee modellen komen zelfs boven de 3000 euro uit.

 

Dit zijn de resultaten van de Puch Radius Plus volgens deze testers:

Puch Radius plus

Prijs: € 1299,-

Beoordeling: rijden 6,6, comfort 7, bediening 6,2, afwerking 6,9

Eindcijfer: 6,7

 

Wat een goede prijs kwaliteit verhouding is de opmerking bij de Puch. Met een prijs van net geen 1300 euro is deze fiets de voordeligste in de test. En de fiets rijdt er niet minder om. Hij ondersteund prima en rijdt zeer neutraal. Daarbij is hij ook erg stil. De mogelijkheden zijn eenvoudig. Je kunt drie ondersteuning standen in stellen en de display die niet afneembaar is heeft geen snelheidsmeter en km teller. Maar verder is alles aanwezig wat er op hoort. De afwerking is prima.

 

Plus en Min

+ lage aanschafprijs  - sobere uitvoering

 

Techniek: Accu Li-ion 37V 10 Ah, 370 Wh in bagagedrager, Elektromotor 250 Watt in het voorwiel, 7 versnellingsnaaf, V-brake en Rollerbrake rem.

Gewicht: 24,8 kg  inclusief accu (3,6 kg)

Opgegeven actieradius: 60 – 70 km

Oplaadtijd: 4 tot 5 uur